Vw1950.com

The bug that changed clothes


 

 

 


3,8 bar 395cc
3,0 bar 350cc
2,7 bar,ca 330cc/min

Bosch 0 280 155 830, Injection Valves from Volvo S60

 

KKK24 Turbo

Har köpt och lagt in Logworks som via PC kan logga och spara ner logg från den inmonterade LC-1 Bredbandslambdan från Innovate. Den kördes först i friskluft och är kalibrerad (viktigt).

Skulle vilja haft bredbandslambdan lite längre ifrån Turbon, 45 cm rekommenderar man men det som var svetsat redan får väl sitta tills i vinter.

 

2011-10-11
Har flyttat LMM till trycksidan nu, det vart klart roligare att man nu fick plats med luftfilter på Turbon och att det som bonus blir enklare att justera saker.

Satte även in ett litet fönster i locket till LMM (Bosch 0 280 202 082 inside) så att jag kan se hur mycket den rör sig.

OBS: 

Att justera/förstöra en luftmängdmätare:

Efter att ha läst om alla som snackar om att "spänna fjädern hårdare" dvs, då ställer man ner bränslet vilket man gör om man går medsols, motsols är för att öka bränsle.

Men om man har satt in större spridare och sånt så kommer man kanske behöva ställa ner den signal som skickas. Volten mäter mellan stift 1 och 3 på den ger signal och motorn går, man ska få ut de max 5 volt precis vid varvstopp då bilen varvar fullt, får man 5 volt innan så måste man justera och spänna på fjädern. (minska signalen och då minska soppan så den kommer senare till sina fulla 5 volt)

Lättast är att ge fan i den men OM man måste så ska det vara små och enkla justeringar. Varje klick hit eller dit ger ca 2% skillnad sägs det...

 

Turning the gear CLOCKWISE LEANS OUT THE MIXTURE.

Turning the gear COUNTER-CLOCKWISE RICHENS THE MIXTURE

Generally speaking, each tooth of the gear is equal to about a 2% change in the transient mixture (with stock injectors).

 

Helst skulle jag gå bort från denna gamla metod och kasta dit en modern MAF sensor istället. (Air Flow Sensor or Mass Airflow Sensor (MAF)
Här finns det smarta grejer, http://hhodevelopment.com/products.htm

 

Här kan man ju se det "tanke fel" som den tidigare ägaren gjort, Öppen dump OCH luftmängmätaren (LMM) på sugsidan istället för på trycksidan där jag tänker flytta över den.

En öppen dump på trycksidan kastar ut redan uppmätt luft och då är man illa ute. Vill man köra så här ska man i alla fall ha en återcirkulerande dump.

 

Här fick bilen gå iväg fullt på ettan till fyran och sen bromsa och in på en liten väg, nu har man lite värden att jobba vidare på. På denna körning hade jag fortfarande LMM på sugsidan, nu är den flyttad till trycksidan då en öppen dump inte lirar annars. 

FekZens Chip:

Normal körning Air/Fuel Ratio' (AFR) : ca 14.3
spool : ca 13
Maxladd : ca 10.2 ---> rich
från ca 3700 varv

 

Den går så fett att den släcker tändstiften som är nya men helt kolsvarta direkt.

Ska köpa Bosch istället och gå ner till ett kallare som heter W5CC, jag vill helst slippa NGK BP7ES.

 

W5CC B7ES
W5CCX B7ES-11

 

 Gyllene regler för tändstift. 

  Ett tändstift, som oljar eller sotar igen, bytes mot ett tändstift med närmast lägre värmetal - ett »varmare» stift.

  Ett tändstift, som glödtänder, bytes mot ett tändstift med närmast högre värmetal - ett »kallare» stift. 

  Ju högre värmetal, desto större motstånd mot glödtändning och desto mindre motstånd mot sotning och igenolining.

  Ju lägre värmetal, desto mindre motstånd mot glödtändning och desto större motstånd mot sotning och igenoljning.

 

Mätare som är kopplad till bredbandslambdan, kommer från http://www.innovatemotorsports.com

  

LMM från 535, den kördes utan lock av tidigare ägaren... inte så bra då det blir tjyvluft. Som bonus hade man heller inte satt i det kort som kommer från 525 (original) mätaren, kan säga en gång för alla att man MÅSTE flytta över den som är original!!! Den som kommer från 535 är en HELT annan och den ger helt galna värden som inte går att köra med.

 

 

 Fekzens chip i bilen nu och ett "original" bredvid. http://www.fekzen.se/ obs, kåpan som sitter över ögat är här bara borta för fotografiets skull, annars är den täckt med en plasthållare... UV kan paja den annars.

Soppatrycket tycker jag är lågt normalt så går ju knappast en M20 motor på mindre än 3,0 Bar. Här är den på tomgång och om jag drar på högre tryck drunknar motorn helt.

14 psi ≈ 1 bar och många surrar ju om 3 Bar i soppatryck så jag bör ta upp det till 3 bar som 43.5 PSI sen då jag fått nya chippet som inte dränker stiften.

 

 

Här har jag hittat en del bra info:

http://server.pure-pf.com

http://www.daham.org/

En hel del om spridare: http://www.autospeed.com/

 

 

 

Best damned T-shirts I ever had ! Buy them here!

 

 

Copyright vw1950.com © 2014. All Rights Reserved. Login