Old BMW 525 TURBO 357BHK

The 525 Turbo project (sold)

 

 

LMM från 535, den kördes utan lock av tidigare ägaren… inte så bra då det blir tjyvluft. Som bonus hade man heller inte satt i det kort som kommer från 525 (original) mätaren, kan säga en gång för alla att man MÅSTE flytta över den som är original!!! Den som kommer från 535 är en HELT annan och den ger helt galna värden som inte går att köra med.

 

 

 

Att justera/förstöra en luftmängdmätare:

Efter att ha läst om alla som snackar om att “spänna fjädern hårdare” dvs, då ställer man ner bränslet vilket man gör om man går medsols, motsols är för att öka bränsle.

Men om man har satt in större spridare och sånt så kommer man kanske behöva ställa ner den signal som skickas. Volten mäter mellan stift 1 och 3 på den ger signal och motorn går, man ska få ut de max 5 volt precis vid varvstopp då bilen varvar fullt, får man 5 volt innan så måste man justera och spänna på fjädern. (minska signalen och då minska soppan så den kommer senare till sina fulla 5 volt)

Lättast är att ge fan i den men OM man måste så ska det vara små och enkla justeringar. Varje klick hit eller dit ger ca 2% skillnad sägs det…

 

Turning the gear CLOCKWISE LEANS OUT THE MIXTURE.

Turning the gear COUNTER-CLOCKWISE RICHENS THE MIXTURE

Generally speaking, each tooth of the gear is equal to about a 2% change in the transient mixture (with stock injectors).

 

 

Här har jag hittat en del bra info:

http://server.pure-pf.com

http://www.daham.org/

En hel del om spridare: http://www.autospeed.com/